Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

30 után is fiatalosan – A megereszkedett bőr megelőzése és kezelése

Bőrünk folyamatosan változik. 25–30 éves korunkig a folyamat szinte észrevétlenül zajlik, hiszen a felhám és a mélyebb rétegek regenerálódása automatikusan, zavartalanul megtörténik. Az ezt követő időszakban azonban – belső folyamatok és külső tényezők hatására – a kötőszövetek meggyengülnek, a rostok megnyúlnak, kirajzolódnak az első ráncok, a megereszkedett bőr pedig szemmel látható problémává válik.

Hogy mi ennek az oka? A harmadik x után fokozatosan csökken a bőr kollagén- és elasztintermelése, valamint vízmegkötő képessége, a külső hatások – mint például a napsugárzás, szoláriumozás, szmog vagy a dohányzás – pedig felgyorsíthatják a bőröregedés folyamatát. Az öröklött hajlam és a drasztikus fogyás mellett elsősorban az említett tényezők tehetők felelőssé a nem kívánt elváltozások megjelenéséért. Hogyan lehet késleltetni a folyamatot vagy kezelni a megereszkedett bőrt? Ennek járunk most utána!

5+1 tanács a megereszkedett bőr kialakulásának késleltetése érdekében

1. Antioxidánsokban gazdag élelmiszerek fogyasztása

Az oxidatív stresszel szemben az antioxidánsokban – vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben, polifenolokban és karotinoidokban – gazdag élelmiszerek bizonyulnak az egyik leghatékonyabb fegyvernek. Ezek a vegyületcsoporotok hidratáló arcápoló készítmények használatával is biztosíthatók a szervezet számára, de sokkal hatékonyabbak, ha belsőleg hasznosulnak (antioxidánsok fokozott mennyiségben a kakaóbabban, a diófélékben, az áfonyában, a szőlőben, az almában, a kurkumában, a petrezselyemben, a kelkáposztában és a spenótban is megtalálhatók).

Megereszkedett bőr - Jp-Med

2. A cukorfogyasztás minimalizálása

A finomított cukor rombolja az immunrendszert, elvon bizonyos vitaminokat a szervezettől, és hozzájárulhat a bélflóra felborulásához. A nagyarányú cukorfogyasztás ráadásul krónikus bőrbetegségek – ekcéma vagy pikkelysömör – kialakulásához is vezethet. A finomított cukor elhagyása már akár két hét után is szemmel látható változásokat indíthat be: csökkenhetnek a ráncok, feszesebbé válhat a bőr, megszűnhet a bőr zsírossága és puffadtsága.

3. Arcizmok tornáztatása

Akárcsak egyéb testrészek, az arc izmai is tornáztathatók, karbantarthatók, edzéssel tónusosabbá varázsolhatók – ez pedig ugyanúgy feltétele a megereszkedett bőr elkerülésének, mint az antioxidánsokban gazdag, finomított cukrokban szegény táplálkozás.

4. Rendszeres és tudatos arcápolás

Fényvédelem biztosítása.

• Évszakhoz és időjáráshoz igazodó testápoló készítmények alkalmazása.

• Arclemosó, valamint tonik rendszeres használata.

• Gyengéd hámlasztás.

A hosszú távon fiatalos arcbőr megőrzése érdekében a mindennapos arcápolás négy legfontosabb lépéséről bőrtípustól függetlenül gondoskodni szükséges (a téli bőrápolás menetéről egy korábbi cikkünkben írtunk).

Megereszkedett bőr - Jp-Med

5. Vitaminpótlás

A bőr öregedésének késleltetése szempontjából az A-vitamin és a béta-karotin kiemelt figyelmet érdemel (a sárgarépa mellett mindkettő megtalálható például a spenótban és az édesburgonyában). Az A-vitamin a kollagén mellett fokozza a rugalmas rostok mennyiségét, a béta-karotin pedig képes blokkolni a bőrt károsító UV-sugarakat.

+1 Megelőző kezelések

Mivel a bőröregítő faktorok – például a napfény, a környezeti toxinok, a nem megfelelő táplálkozás, a szabad gyökök, a stresszes életmód vagy az alvási nehézségek – egyre hangsúlyosabban vannak jelen az életünkben, érdemes minél előbb figyelmet fordítani az öregedési folyamatok megelőzésére. Ebben nyújtanak segítséget az olyan kezelések, mint a Baby Botox, a Beauty Booster, a Redensity 1 vagy az FTC vékonyszálas kontúrterápia.

Bővebben a megelőző kezelésekről »

A megereszkedett bőr kezelése minimál invazív eljárások segítségével

Egy bizonyos kor után a megereszkedett bőr megelőzése érdekében tett lépések – a legnagyobb igyekezet ellenére – hatástalanná, az idő múlása miatt kialakuló elváltozások pedig szemmel láthatóvá válnak. Ilyenkor ajánlott megfontolni a biostimulációs és biomodulációs eljárások alkalmazását. Hogy a megereszkedett bőr hatékony kezelése érdekében az Ön esetében melyik módszer lehet célravezető, azt egy orvos esztétikai konzultációt követően az esztétikai specialista tudja megítélni.

A JP-Med orvosesztétikai stúdióban több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek gondoskodnak róla, hogy a kezelések minimális diszkomfortérzés mellett látványos, mégis teljes mértékben természetes hatást nyújtsanak. Ha el akarja fedni az idő múlásának látható jeleit, vagy mindent el szeretne követni annak érdekében, hogy a bőröregedés folyamatát lelassítsa, forduljon bizalommal Dr. Jánosy Eszterhez és Dr. Jánosy Péterhez, akik maximális figyelemmel hallgatják meg, hogy Önnek mire van leginkább szüksége, és megtalálják az elvárásokkal összhangba hozható terápiát.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
ORVOSI KEZELÉSEK

Cím: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a
Bejelentkezés: +36 20 955 1032
Email cím: [email protected]


HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®
KEZELÉSEK

Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram