Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

A nyak és a dekoltázs bőre is árulkodhat a korunkról

Ha nem gondoskodunk a megfelelő bőrápolásról, arcunk az egyik legnagyobb ellenségünkké válhat. Akaratunk ellenére elárulhatja a korunkat, vagy akár még idősebbnek is mutathat bennünket. Kevesebbet emlegetjük, de ugyanez igaz a nyak és a dekoltázs területére – a bőröregedés jelei gyakran itt mutatkoznak meg először!

Az arcbőr ápolására, tisztítására és megfelelő hidratálására az emberek többsége kiemelt figyelmet fordít a mindennapok során, a nyak és a dekoltázs területe viszont gyakran feledésbe merül. Egészen addig a pillanatig, amíg a tükörbe pillantva szemmel láthatóvá nem válik a különbség az arcbőr és a kevésbé ápolt területek között. Ekkor sem késő még cselekedni, de sokkal egyszerűbb a bőrelváltozások kialakulásának megelőzésére helyezni a hangsúlyt.

A nyak és a dekoltázs bőre is kiemelt figyelmet érdemel

A ruhával takart testrészekhez képest a nyak és a mellkas felső részének bőre vékonyabb és érzékenyebb, ráadásul ezeket a – gyakran teljesen fedetlen – területeket a szél vagy a káros UV-sugarak is gyakrabban érik. Amennyiben a feszes, bársonyos tapintású és ránc nélküli bőr megőrzése a cél, ezek a területek is éppoly kiemelt figyelmet érdemelnek, mint az arc vagy a kézfejek.

A nyak és a dekoltázs bőre is árulkodhat a korunkról

Hasznos tanácsok a fiatalos bőr megőrzése érdekében

• Az arcmosás során használt tisztító készítményeket és a smink eltávolításához használt micellás vizet a nyak és a dekoltázs bőrén is érdemes alkalmazni.

• Létezik kifejezetten erre a területre összeállított hidratáló pakolás – javasolt ezt is beépíteni a bőrápolási rutinba.

• Bőrradírral a nyak és a dekoltázs gyengéden tisztítható, a masszírozó mozdulatokkal pedig serkenthető a vérkeringés.

• Bizonyos alvási pozitúrák vagy a szűk melltartó viselése hosszú távon a bőr gyűrődéséhez és idő előtti ráncok kialakulásához vezethet. Az oldalt és a hason fekvést, valamint az otthoni melltartóviselést célszerű kerülni.

• Rendszeres testmozgással biztosítani lehet a sejtek számára szükséges tápanyagokat és oxigént, ez – valamint a rendszeres folyadékfogyasztás – pedig hozzájárulhat a bőr fiatalon tartásához.

• Erőteljes UV-sugárzás esetén a nyak és dekoltázs bőrét érdemes eltakarni egy vékony sállal.

• A hirtelen fogyás, a terhesség és a szülést követő időszak egyaránt megterhelheti a nyak, a mellek és a dekoltázs bőrét. Az említett testfelületek rendszeres ápolására ezekben a helyzetekben fokozott figyelmet kell fordítani.

A nyak és a dekoltázs bőre is árulkodhat a korunkról

Ha már megjelentek az első ráncok

Amikor a ráncok kialakulását már nem lehet megakadályozni, a biostimulációs vagy biomodulációs kezelések jelenthetnek hatékony és hosszú távú megoldást.

Biostimulációs kezelések – A preventív eljárások speciális válfajaként számon tartott biostimulációs – ránctöltő és bőrfeszesítő – kezelések lényege, hogy külső impulzus hatására fokozzák a bőr természetes öngyógyító, fiatalító folyamatait. Ez a külső stimuláció lehet mechanikus vagy kémiai jellegű hatás, hőhatás vagy egyéb inger.

Bővebben a biostimulációs kezelésekről »

Biomodulációs kezelések – A biostimulációs terápiákkal ellentétben a biomodulációs kezelések nem a szervezet saját erőforrásain alapulnak. Céljuk nem a regeneratív folyamatok serkentése, hanem a meglévő struktúrák átalakítása természetes módon, a szervezet által is termelt, 100%-ban lebomló és kiürülő anyagok felhasználásával. Ide sorolható a legtöbb olyan eljárás, amely hiányzó volument pótol.

Bővebben a biomodulációs kezelésekről »

A nyak és a dekoltázs bőre is árulkodhat a korunkról

A személyre szabott és folyamatos terápiás terv kialakítása a cél

Az orvos esztétika terápiákra nem alkalmi beavatkozásként kell tekinteni – ahogy fodrászhoz, kozmetikushoz is rendszeresen járunk, úgy ezeket a kezeléseket is folyamatosan, személyre szabott terápiás terv szerint kell végezni. Kizárólag így van lehetőség arra, hogy az öregedés folyamata – akár olyan érzékeny bőrfelületek esetében is, mint a nyak vagy a dekoltázs – lelassíthatóvá vagy megállíthatóvá váljon.

Az orvos-esztétika alapvető filozófiája, hogy a drasztikus sebészeti beavatkozások helyett rendszeres (éves, féléves), kevésbé megterhelő, természetes anyagokon és eljárásokon alapuló kezelésekkel őrizzük meg a bőr fiatalságát. Ebben tud segítséget nyújtani Önnek Dr. Jánosy Eszter és Dr. Jánosy Péter.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
ORVOSI KEZELÉSEK

Cím: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a
Bejelentkezés: +36 20 955 1032
Email cím: [email protected]


HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®
KEZELÉSEK

Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram