Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

Ajakfeltöltés előtt, ajakfeltöltés után – A leggyakrabban felmerülő kérdések

Az ajkak vastagsága, kontúrja és szimmetriája éppoly egyedi, mint egy ujjlenyomat – nincs két egyforma. Azok számára, akik vékonynak, asszimetrikusnak vagy kevéssé projektáltnak látják a szájukat, az ajakfeltöltés jelenthet hosszantartó megoldást. Mi történik a beavatkozás előtt? Mire lehet számítani a felszívódó anyagokkal végzett ajakfeltöltés után? A leggyakrabban felmerülő kérdésekre gyűjtöttük össze a válaszokat.

Miért van szükség állapotfelmérésre?

A páciens elvárásait minden esetben érdemes összevetni a realitással, az orvosnak pedig ismertetnie kell a kezelés várható eredményét. Egy esztétikai beavatkozást csak akkor szabad elvégezni, ha minden felmerülő kérdés tisztázódott. Ezért elengedhetetlen a konzultáció, ami után felállítható az egyedi igényekhez igazodó kezelési terv.

Egy jól meghatározott kezeléstípus esetében – amilyen például az ajakdúsítás – a konzultáció mindössze 15 percet vesz igénybe, így a teljes kezelés (konzultációval együtt) 45-60 perc alatt lezajlik.

Milyen anyagot alkalmaznak az ajakfeltöltés során?

A leggyakrabban használt töltőanyag hatóanyaga a hialuronsav, amely a bőrben – és kisebb-nagyobb mennyiségben szinte minden szövetben – megtalálható természetes poliszacharid. Kiemelkedő tulajdonsága, hogy saját molekulatömegének mintegy ezerszeresét képes megkötni vízmolekulákból, mindez pedig kiválóan alkalmassá teszi a szövetek rugalmasságának, valamint a bőr volumenének a megtartására.

A keresztkötések számától és típusától függően létezik könnyen formálható, nagy rugalmasságú töltőanyag, de rendelkezésre áll kevésbé rugalmas, nagyobb támasztóerővel és szilárdsággal bíró filler is. Ajaktöltéshez általában közepes rugalmasságú anyagokat érdemes használni, hogy a hialuronsavnak támasztó funkciója is legyen, ugyanakkor a száj finom mozgását is követni tudja, és ne hasson természetellenesnek.

Hogyan zajlik a kezelés?

A konzultációt követően az ajakfeltöltés helyi érzéstelenítésben történik. A beavatkozással járó kellemetlenségek elkerülése érdekében több helyi érzéstelenítő keverékéből álló krémmel érhető el a fájdalom részleges kikapcsolása. Az érzéstelenítés történhet injekcióval is, de ez több szempontból sem javasolt: az injekciós érzéstelenítés hatására megváltozik a száj nyugalmi helyzetű anatómiája – így nehezebb a végeredményt előre látni –, másrészt az injekcióval érzéstelenítés éppúgy tűszúrással jár, mint a hialuron töltése.

A korszerű töltőanyagok eleve tartalmaznak lidocaint, ezért csak a szúrás pillanata jelent némi diszkomfort érzést. A volumenpótláshoz alkalmazott töltőanyag – az érzéstelenítőhöz hasonlóan – egy nagyon vékony injekciós tű segítségével jut el a kívánt helyre. Az ajakfeltöltés mindössze 15-20 percet vesz igénybe.

JP-Med – Orvos Esztétikai Stúdió – Ajakfeltöltés előtt, ajakfeltöltés után – A leggyakrabban felmerülő kérdések

Az ajakfeltöltés után mikor alakul ki a végleges eredmény?

Bőrpírre, a kezelt felület fokozott érzékenységére és kisebb duzzanat kialakulására a beavatkozást követő 12-48 órában számítani lehet. A végleges eredmény az ajakfeltöltés után 2 nappal válik láthatóvá, hatása pedig körülbelül 0,5-1 évig tart – a volumenpótlást biztosító hialuronsav ennyi idő alatt szívódik fel. Még ennek az időnek a letelte előtt ajánlott megismételni a kezelést.

Mikre érdemes odafigyelni ajakfeltöltés után?

  • A kezelt területet 1-2 napig nem szabad nyomogatni, dörzsölni vagy masszírozni.
  • 24 óráig tilos kozmetikai készítményeket – például rúzst – alkalmazni.
  • A kezelt felületet 1 hétig óvni kell a napsugárzástól és a hőhatástól. 
  • A beavatkozás után 24 óráig érdemes kerülni az alkoholfogyasztást és a dohányzást.
  • 1-2 napig kerülni kell az arcmimika használatát és az erőteljes artikulációt.

Mi garantálja, hogy természetes hatású lesz a végeredmény?

Természetes hatású végeredmény – legyen szó bármilyen esztétikai beavatkozásról, ezt az alapelvet mindig szem előtt kell tartani. Ajakfeltöltés esetén mindez hatványozottan igaz, hiszen a nem megfelelően megválasztott vagy bejuttatott töltőanyag természetellenes megjelenést idézhet elő.

JP-Med – Orvos Esztétikai Stúdió – Ajakfeltöltés előtt, ajakfeltöltés után – A leggyakrabban felmerülő kérdések

A JP-Med orvosesztétikai stúdióban több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek gondoskodnak róla, hogy az ajakfeltöltés minimális diszkomfortérzés mellett látványos, mégis teljes mértékben természetes hatást nyújtson. Ha telt, szépen ívelt, selymes tapintású ajkakra vágyik, forduljon bizalommal Dr. Jánosy Eszterhez és Dr. Jánosy Péterhez, akik maximális figyelemmel hallgatják meg, hogy Önnek mire van leginkább szüksége, és megtalálják az elvárásokkal összhangba hozható terápiát.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®, GENTLEMAX PRO® KEZELÉSEK


Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram