Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

Anyajegy eltávolítása - Miért az ősz a legideálisabb időpont?

Az anyajegy eltávolítása egészségügyi és esztétikai szempontból egyaránt indokolttá válhat – egy fel nem ismert melanoma életet veszélyeztető állapotot idézhet elő, egy arcon vagy testhajlatban megjelenő, nagyobb kiterjedésű vagy csüngős anyajegy pedig önértékelési problémához és kellemetlen helyzetekhez vezethet. Ha a bőrgyógyász javaslatára vagy személyes okok miatt megszületett a döntés: a bőrelváltozást el kell távolítani, már csak arra kell választ találni, hogy mikor történjen meg a beavatkozás.

Gyanús anyajegyek esetében nem számít a bőrelváltozás elhelyezkedése vagy az aktuális időjárási körülmények, azonnal kell cselekedni, majd a szövettani vizsgálat eredménye után határozható meg a következő helyes lépést. Amikor viszont nincs jele rosszindulatú elváltozásnak, nem tanácsos figyelmen kívül hagyni, hogy melyik évszakban járunk.

Ha lehet, várjuk meg az őszt

Amennyiben nem azonnali beavatkozást igénylő esetről van szó, az anyajegy eltávolítására az őszi hónapok a legalkalmasabbak. Az idő tényező elsősorban esztétikai szempontból fontos kérdés, hiszen ebben az időszakban biztosítható legkönnyebben, hogy a kimetszés után maradt heg (szinte) észrevétlenül begyógyuljon.

Egy friss seb esetében fontos biztosítani a fényvédelmet (a kimetszés helyét legalább fél évig nem érheti napfény), óvni kell a szélsőséges hőhatásoktól (melegtől és hidegtől egyaránt), valamint minimalizálni kell az esélyét, hogy verejték jusson a gyógyuló sebbe. Ezeknek a feltételeknek az őszi hónapokban a legkönnyebb megfelelni.

Veszélyes anyajegy – Amikor nem szabad hezitálni!

Mindegyik daganatos betegségről elmondható, hogy idejében felismerve javul a gyógyulási esély. Nincs ez másképp melanoma, vagyis a rosszindulatú festéksejtes daganat esetében sem. Ha egy anyajegynél az alábbi elváltozások észlelhetők, azonnal szakorvoshoz kell fordulni:

• megváltozik a színe vagy a formája,

• hirtelen megnő,

• kitüremkedik a bőr felszínéből,

• felülete egyenetlenné válik,

• viszketni vagy vérezni kezd.

Anyajegy eltávolítása - Jp-Med

A gyakori szoláriumozás, a túl hosszú napfürdőzések és a napégések drasztikusan megnövelhetik a bőrrák kialakulásának a kockázatát!

Az anyajegy szakszerű eltávolítása

A bőrelváltozások eltávolítására számos módszer létezik: a lézer és a kiégetés mellett gyakran alkalmazzák a fagyasztásos technikát, valamint a sebészi kimetszést. Anyajegy eltávolítása esetén a sebészi kimetszés az egyetlen szakmailag elfogadott módszer – csak így lehet megszabadulni biztonságosan és teljes mértékben a gyanús vagy zavaró bőrelváltozástól, valamint a szövettani vizsgálathoz is kizárólag ezzel a módszerrel lehet vizsgálható bőrszövetet biztosítani.

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben, a kimetszés szikével történik, a teljes eltávolítás pedig körülbelül fél órát vesz igénybe.

A szűrővizsgálat életet menthet!

Az anyajegyek ártalmatlan bőrelváltozások, de fontos tisztában lenni vele, hogy különböző hatások következtében rosszindulatú folyamatok indulhatnak el. Évente egy alkalommal minden embernek javasolt, hogy bőrgyógyász szakorvossal ellenőriztesse anyajegyei állapotát.

Anyajegy eltávolítása - JP-Med

Új bőrelváltozást fedezett fel a testén? Egy régebbi anyajegy mérete, színe vagy formája hirtelen megváltozott? Szeretne megnyugodni, és tetőtől-talpig átvizsgáltatná magát egy szakemberrel? Forduljon bizalommal a szépészeti beavatkozások és a bőrelváltozások specialistáihoz: Dr. Jánosy Eszter és Dr. Jánosy Péter szeretettel várják a jelentkezését!

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
ORVOSI KEZELÉSEK

Cím: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a
Bejelentkezés: +36 20 955 1032
Email cím: [email protected]


HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®
KEZELÉSEK

Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram