Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

Arcfiatalítás trombocitákkal – Így zajlik a PRP kezelés

Amikor a PRP kezelés bemutatására vállalkozunk, számtalan ellenérzést kell leküzdenünk: a vér megpillantásakor a legtöbb ember ösztönösen valamilyen balesetre vagy fájdalomra asszociál, ráadásul a – sokszor tévesen emlegetett – „Drakula terápia” elnevezés is negatív érzéseket kelt. Pedig a szövetregeneráció egyik legtermészetesebb módszerével idegen anyagok felhasználása és mellékhatások nélkül érhető el a fiatalos, feszes és élettel teli arcbőr.

A PRP (platelet rich plasma, vagyis vérlemezkékben gazdag plazma) kezelés a vér egyik fontos alkotóelemére támaszkodva, a trombociták segítségével indítja be a szövet biológiai regenerációját. Aki mesterséges anyagok alkalmazása és művi hatás kialakulása nélkül, természetes módon szeretné megőrizni fiatalos arcvonásait, annak a sajátvér terápia jelenti az egyik legjobb megoldást.

PRP kezelés lépésről lépésre

A PRP kezelés rendelői körülmények között történik, de kórházi tartózkodást nem igényel. A beavatkozás során a pácienstől egy speciális csőbe 10–15 ml vért veszünk le, majd centrifugálás során elválasztjuk a vérsejteket a vérplazmától. A beavatkozás szempontjából legértékesebb vérlemezkék (a trombociták) a plazma alján gyűlnek össze – ezek tartalmazzák a sebgyógyulást elősegítő növekedési faktorokat.

A szétválasztási folyamat közben fertőtlenítjük a kezelendő felületet, majd felszíni érzéstelenítés alkalmazása után tűszúrásos technikával elvégezzük a vérlemezkékben gazdag plazma beinjekciózását. Mivel a PRP kezelés során steril körülmények között, kizárólag a saját vérből kinyert alkotóelemeket használjuk fel, fertőzés vagy allergiás reakció nem léphet fel. A beavatkozás kockázata minimális, ezért – amennyiben nem áll fenn speciális vérképzőszervi vagy súlyos véralvadási zavar, keloid hajlam vagy bármilyen aktív bőrbetegség – bárkinél, bármilyen életkorban alkalmazható.

Így zajlik a PRP kezelés

A PRP terápiát az orvostudomány évek óta, széles körben alkalmazza. Az arcfiatalítás és az ízületi panaszok gyógyítása mellett a szív-érsebészetben és a szájsebészetben is jelen van.

Amikre PRP kezelés előtt oda kell figyelni

• Egészséges páciens esetén előzetes laborvizsgálat nem indokolt.

• A véralvadásgátló gyógyszerek alkalmazását két héttel a beavatkozás előtt fel kell függeszteni – erről a véralvadásgátló terápiát előíró kezelőorvossal szükséges egyeztetni!

• A kezelésre tiszta, smink nélküli bőrfelszínnel kell érkezni.

Amikre PRP kezelés után oda kell figyelni

• Az arc nyomkodását és a kozmetikai termékek használatát 24 órán keresztül kerülni kell.

• A kezelés után egy hétig a napozás, a szolárium vagy a szauna használata tilos, szabadban tartózkodás esetén a fényvédő krém használata kötelező.

• A folyadékpótlásra – napi 2–3 liter szénsavmentes víz elfogyasztására – a terápiát követően fokozottan ajánlott odafigyelni.

• A kezelés után kialakuló duzzanatok és véraláfutások 2–3 nap alatt teljesen eltűnnek, de az orvos utasítása szerint a bőr utókezelése indokolt lehet.

Arcfiatalítás trombocitákkal, természetesen

Így zajlik a PRP kezelés

A PRP kezelés az előkészületekkel, a vérvétellel, a visszainjekciózással és az adminisztratív teendőkkel együtt egy órát vesz igénybe, a végleges eredmény kialakulására körülbelül 2–3 hónapot kell várni. A terápia hatására a sejtek megújulnak, új kollagén- és elasztinrostok képződnek, javul a kezelt terület anyagcseréje, a bőr feszesebbé válik, volumene és hidratáltsága látványosan javul, a ráncok pedig kisimulnak. Az arcfiatalítás egyik legújabb módszerét már fiatal korban, megelőzés céljából is javasolt alkalmazni, de kialakult ráncok vagy volumenvesztett bőr esetén is hatékony és látványos eredményt lehet elérni.

Ha el akarja fedni az idő múlásának látható jeleit, vagy mindent el szeretne követni annak érdekében, hogy a bőröregedés folyamatát természetes módon lelassítsa, forduljon bizalommal Dr. Jánosy Eszterhez és Dr. Jánosy Péterhez, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a PRP kezelés területén.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
ORVOSI KEZELÉSEK

Cím: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a
Bejelentkezés: +36 20 955 1032
Email cím: [email protected]


HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®
KEZELÉSEK

Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram