Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

Igéző tekintet - A szemkörnyék műtét nélküli kezelése

Az utcán sétálva, az internetet böngészve vagy a televíziót szemlélve biztosra vehetjük, hogy viszonylag rövid időn belül találkozunk egy szemkörnyékápoló termékkel. Hatalmas óriásplakátokon, villogó bannereken és ismert emberekkel tarkított reklámokon keresztül folyamatosan arról próbálnak meggyőzni bennünket, hogy a fiatalos vonások megőrzése és az igéző tekintet érdekében a szemkörnyék ápolására kiemelt figyelmet kell fordítanunk. De valóban több odafigyelést igényel ez a terület, mint arcunk többi része?

Bőrünknek nap mint nap szembe kell néznie a különböző környezeti hatásokkal: az UV-sugárzással, a hőmérséklet-változással, a szmoggal és egyéb levegőben keringő kemikáliákkal. Azok a bőrfelületek, melyeket nem fedünk ruhával, ezeknek a hatásoknak fokozottan ki vannak téve. Ebből következik, hogy arcunk ápolása megkülönböztetett figyelmet érdemel, a szemkörnyék területére pedig – ahogy a reklámok is sugalmazzák – fokozottan oda kell figyelnünk. De mi ennek az oka?

A szemkörnyék területe kiemelt törődést igényel

A szem körül található hámréteg testünk egyik legérzékenyebb bőrfelülete. Szenzitívebb és vékonyabb, mint az arc többi része, ezért a bőrkárosító környezeti hatásoknak, valamint az öregedésnek fokozottan ki van téve.

A pislogás, a hunyorgás, az érzelmek kifejezéséhez használt mimika és a szemek dörzsölése ráadásul mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez az érzékeny bőrfelület – akaratunk ellenére – további károsodásokat szenvedjen. Ehhez adódik még hozzá egy gyakran elkövetett hiba: az általános arcápoló készítményeket sokan ugyanúgy alkalmazzák a szem alatti bőr kezelésére, mint az arc többi részén (ezen a területen kizárólag szemkörnyékápoló készítményeket javasolt használni).

Igéző tekintet - JP-Med

Milyen minimál invazív eljárások léteznek a szemkörnyék fiatalon tartására?

A minimál invazív eljárások lényege, hogy a modern technológiának köszönhetően minimális diszkomfort érzés mellett látványos eredményt lehet elérni a bőrminőség javításában. Nincs szükség szikére, hegképződéssel járó bemetszésekre, vagy fájdalommal járó beavatkozásokra. Kortól és bőrállapottól függetlenül drasztikus változást lehet elérni akár a legérzékenyebb bőrterületen, a szem környékén is. Milyen beavatkozások jöhetnek szóba?

1. Amennyiben valaki már azelőtt kellő figyelmet fordít a prevencióra, hogy az öregedés jeleit fokozottan észlelné a megjelenésében, az jó eséllyel életének későbbi szakaszaiban is meg tudja tartani fiatalos küllemét. Ellenkező esetben, ha az öregedés folyamata már előrehaladott, és azt kell kezelni, csak nagyobb erőfeszítések árán, kevésbé eredményesen lehet megtenni.

Megelőző kezelésként a Beauty Booster terápia során hidratáló töltőanyag jut a bőrbe, amely csökkenti az öregedés jeleit, kisimítja a durva vagy egyenetlen arcbőrt, és fokozza a természetes kollagéntermelést.

2. A preventív eljárások speciális válfajaként számon tartott biostimulációs – ránctöltő és bőrfeszesítő – kezelések lényege, hogy külső impulzus hatására fokozódnak a bőr természetes öngyógyító folyamatai – ideértve a kollagéntermelést és a szervezet saját erőforrásainak serkentését. Ez a külső stimuláció lehet egyfajta mechanikus vagy kémiai jellegű hatás, hőhatás vagy egyéb inger. Hogy kinél, mi alkalmazható legsikeresebben, azt nem az életkor dönti el, hanem a bőr kora.

A biostimulációs kezelések közül a Plasmage eljárás során hőhatás segítségével serkenthető a bőrregeneráció – jellemzően az alsó és a felső szemhéjakon alkalmazható. Segítségével megelőzhető vagy kiváltható a szemhéjplasztika.

3. A biostimulációs terápiákkal ellentétben a biomodulációs kezelések nem a szervezet saját erőforrásain alapulnak. Céljuk nem a regeneratív folyamatok serkentése, hanem a meglévő struktúrák átalakítása. Ide sorolható a legtöbb olyan eljárás, amely során hiányzó volument pótolnak (a leggyakrabban használt töltőanyag hatóanyaga jellemzően a hialuronsav, amely a bőrben és kisebb-nagyobb mennyiségben szinte minden szövetben jelen lévő természetes poliszacharid).

A biomodulációs kezelések közül a Redensity 2 filler kimondottan szemkörnyéki használatra fejlesztett töltőanyag keresztkötött és nem keresztkötött hialuronsavval, illetve lidokainnal.

Igéző tekintet - JP-Med

Gondoskodjon rendszeresen arcbőre legérzékenyebb területéről!

A szemkörnyék ápolása kiemelt figyelmet érdemel! Ha szeretné, hogy bőre drasztikus műtéti beavatkozások nélkül, hosszú távon keresztül megőrizze fiatalságát és frissességét, forduljon bizalommal a szépészeti beavatkozások specialistáihoz: Dr. Jánosy Eszter és Dr. Jánosy Péter szeretettel várják a jelentkezését!

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
ORVOSI KEZELÉSEK

Cím: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a
Bejelentkezés: +36 20 955 1032
Email cím: [email protected]


HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®
KEZELÉSEK

Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram