Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

Hialuronsav a szépségápolásban - A csodaszerként emlegetett molekula

Az elmúlt évtizedekben a hialuronsav a kozmetikumok és a szépészeti beavatkozások megkerülhetetlen szereplőjévé vált: megtalálható krémekben, alkalmazzák fiatalságmegőrző kezeléseknél, és gyulladáscsökkentés esetén is gyakran hívják segítségül. Mit érdemes tudni a csodaszerként is emlegetett molekuláról?

A hialuronsav az egész testet behálózó szövetekben található természetes poliszacharid molekula, amely – a kollagén és az elasztin mellett – hozzájárul, hogy a bőr hosszú távon fiatalos, feszes és hidratált maradjon. A szervezetben fellelhető mennyiség fele a bőrben, a többi pedig elsősorban az inakban, az ízületekben, a csontszövetekben és a szemben található.

Miért emlegetik csodaszerként? Miért kap kiemelt szerepet a bőrápolásban? Hogyan alkalmazható a szépészeti beavatkozások során? A hialuronsavval kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszolunk.

Miért emlegetik csodaszerként?

A hialuronsav saját tömegének az ezerszeresét képes vízben megkötni – ez tehát azt jelenti, hogy 1 gramm hialuronsav 1000 milliliter, vagyis 1 liter vizet köt meg. Így gátolja meg, hogy a bőr túl sok nedvességet veszítsen, csökkenjen a védekező képessége, és a kiszáradás következtében felgyorsuljanak az öregedési folyamatok. Ráadásul a bőr vízmegtartó képességének fokozása mellett a hialuronsav:

• támogatja a bőr természetes védőrétegét,

• gyulladáscsökkentő hatással bír,

• elősegíti a sebgyógyulást,

• hozzájárul a szabadgyökökkel szemben folytatott harchoz,

• puhábbá és rugalmasabbá teszi a bőrt

• és csökkenti a ráncokat.

Krémek és szépészeti beavatkozások – Mi a különbség? - JP-Med

A hialuronsavnak számos (például nagymolekulájú, kismolekulájú, keresztkötött, hidrolizált) formája létezik, amelyek más-más tulajdonságokkal rendelkeznek. Ez teszi lehetővé, hogy a szépségápolás számos területén, sokoldalúan alkalmazható legyen.

Miért van szükség a hialuronsav pótlására?

Fiatal korban a szervezet még bővelkedik hialuronsavban, de az évek múlásával a sejtek által termelt összetett szénhidrátból egyre kevesebb fordul elő, a meglévő molekulák pedig elkezdenek lebomlani. A vízhiányos (dehidratált) bőr elveszti puhaságát és rugalmasságát, majd kialakulnak az első ráncok, amik évekkel öregebbé tehetik az arcot – vagy azt a testrészt, amin megjelentek. Szerencsére a vízhiányos bőr miatt kialakult barázdák megjelenése megelőzhető, megállítható, vagy a folyamat akár teljesen visszafordítható!

Krémek és szépészeti beavatkozások – Mi a különbség?

A különleges hatóanyagot rengeteg kozmetikai termék tartalmazza, a felületi alkalmazás miatt azonban ezek a készítmények nem tudják pótolni a mélyebb bőrrétegekből hiányzó hialuronsavat, a hiányzó volumen pótlására pedig végképp nem alkalmasak, mert kizárólag a bőr legfelső rétegén hatnak. Ezzel szemben az injekcióval bőr alá juttatott hatóanyaggal hosszú távú bőrfeszesítő hatás érhető el.

Krémek és szépészeti beavatkozások – Mi a különbség? - JP-Med

Milyen hialuronsav pótló kezelések érhetők el egy orvosesztétikai stúdióban?

• Az RHA2 filler kezelés során használt hialuronsav tartalmú gél képes ellenállni az arc különböző területein jellemző rendszeres izommozgásoknak, így nemcsak volumenpótlást, hanem természetes megjelenést is biztosít. Különösen alkalmas enyhén vagy közepesen mély arcvonalak korrigálására, és az ajak teltségének növelésére.

• Az RHA 3 filler egy reziliens hialuronsavat tartalmazó töltőanyag, amely elsősorban rendkívüli rugalmasságáról és stabilitásáról ismert (összetétele hasonló a szervezetben természetes módon található hialuronsavhoz). Lassú lebomlásának köszönhetően tartós eredményt biztosít.

• A Global Action filler keresztkötött és nem keresztkötött hialuronsavat tartalmazó univerzális készítmény, amely kiválóan alkalmas a közepesen mély ráncok és a nazolabiális barázdák, illetve a glabella kezelésére.

• Az Ultra Deep filler magas viszkozitású és elaszticitású töltőanyag közepes és mély ráncok kezelésére, „sexy vector” töltésre, illetve az állvonal formálására alkalmazható.

• A Redensity 2 filler kimondottan szemkörnyéki használatra fejlesztett töltőanyag keresztkötött és nem keresztkötött hialuronsavval, illetve lidokainnal.

• Az RHA Kiss filler az ajakkontúr javítására, a száj körüli ráncok és az ajkak töltésére tervezett hialuronsav tartalmú anyag.

• A Beauty Touch kezelés során peptidek, vitaminok és nem keresztkötött hialuronsav jut a dermisbe, amelyek azonnali volumenpótlást biztosítanak, később pedig – felszívódás után – hosszú távon fejtik ki hatásukat az élő szövetben.

• A Beauty Touch kezeléshez hasonlóan a Simetro hatóanyagai az azonnali feltöltő hatás mellett hosszú távon is stimulálják a kollagéntermelést. Alkalmazható a nyak, a dekoltázs vagy akár a kézfej ránctalanítására is.

Krémek és szépészeti beavatkozások – Mi a különbség? - JP-Med

A hialuronsavas volumenpótlás eredménye már közvetlenül a beavatkozás után érzékelhető, és 1–2 napos gyógyulási időszakot követően – az alkalmazási területtől és a hialuronsav típusától függően – akár 0,5–1,5 éven keresztül is megmarad. A hatóanyag felszívódásáig javasolt megismételni a kezelést.

Minimális diszkomfortérzés, látványos eredmény

A JP-Med orvosesztétikai stúdióban több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek gondoskodnak róla, hogy a hialuronsavas volumenpótlás minimális diszkomfortérzés mellett látványos, mégis teljes mértékben természetes hatást nyújtson. Ha el akarja fedni az idő múlásának látható jeleit, vagy mindent el szeretne követni annak érdekében, hogy a bőröregedés folyamatát lelassítsa, forduljon bizalommal Dr. Jánosy Eszterhez és Dr. Jánosy Péterhez!

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
ORVOSI KEZELÉSEK

Cím: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a
Bejelentkezés: +36 20 955 1032
Email cím: [email protected]


HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®
KEZELÉSEK

Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram