Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

Preventív kezelések – A bőröregedés első jelei előtt

Az öregedés egy természetes folyamat. Az évek múlása előbb-utóbb minden emberen nyomot hagy. Különösen igaz ez azokra a bőrfelületekre, amiknek egész évben szembe kell nézniük a bőröregítő faktorok káros hatásaival. De mik ezek a nyomok? Milyen életkorban alakulnak ki? Hogyan lehet felvenni ellenük a harcot?

Szervezetünk belső (intrinszik) öregedésének gyorsaságát elsősorban génjeink határozzák meg – erre a folyamatra a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehet hatást gyakorolni –, a külső hatások miatt bekövetkezett (extrinszik) öregedés gyorsasága viszont életmódunk függvénye.

Jelek, amik bőröregedésre utalnak

• Az ajkak elvékonyodása, a szájzugok és a szemhéj megereszkedése a kötőszöveti zsír volumenének csökkenése miatt, a pórusok kitágulása, az orr formájának változása a porcos képletek növekedése és a csontos képletek abszorbciós folyamatai miatt, valamint az erőteljes táskák és karikák kialakulása a nyirokelvezetés deficitje miatt a bőröregedés legelső tünetei lehetnek.

• A dinamikus ráncok az arcnak azokon a területein jelentkeznek, ahol a legtöbbször mozgatjuk az izmainkat, ezzel szemben a statikus ráncok az idő múlására – a bőr szárazabbá, érzékenyebbé, feszesebbé válására – hívják fel a figyelmet, és bárhol kialakulhatnak.

• A szem körül, az orr mellett és az állcsonton megjelenő fehér, kemény zsírpöttyök (miliák) kialakulását a megnövekedett faggyútermelés és az elhalt hámsejtek felgyülemlése idézheti elő. Egészségügyi problémát nem okoznak, látványuk viszont – a ráncokhoz hasonlóan – nem esztétikus, és a legkevésbé sem fiatalos vonás.

• A hiperpigmentáció kialakulását a melanin túltermelődése idézi elő. A bőrön barnás-feketés, lapos foltok alakulnak ki, amiknek formája és mérete változó lehet. A pigmentfoltokat a napsugárzás, a melasmát a terhesség következtében jelentkező hormonális hatások váltják ki, de bőrgyulladás után kialakuló hiperpigmentációról is beszélhetünk.

Preventív kezelések – A bőröregedés első jelei előtt

Az imént felsorolt bőröregedésre utaló jelek egyénenként eltérő időben és intenzitással alakulhatnak ki. A kezelési folyamatot éppen ezért mindig személyre szabottan kell összeállítani.

Mikor válik szemmel láthatóvá a bőröregedés folyamata?

A bőröregedés legelső jelei általában 25-30 éves kor környékén válnak fefedezhetővé. Ebben az életszakaszban veszi kezdetét a kollagéntermelés csökkenése (évente körülbelül 1%-kal lesz kevesebb a szervezet által termelt mennyiség). A fentebb említett jelek – az UV-sugárzás, a környezeti toxinok, a szabad gyökök keletkezése, a nem megfelelő táplálkozás, a stresszes életmód és az alvási nehézségek mellett – elsősorban ennek a folyamatnak a következményei.

Egészséges és tudatos életmóddal a kollagéntermelés csökkenése késleltethető, mindez azonban önmagában kevésnek bizonyul, ha a szemmel látható jeleket hosszú időn keresztül el szeretnénk kerülni.

Preventív kezelések – A bőröregedés első jelei előtt

Preventív kezelések – Cél a megelőzés!

Az orvos esztétika terápiákra nem alkalmi beavatkozásként kell tekinteni: ahogy fodrászhoz, kozmetikushoz is rendszeresen járunk, úgy ezeket a kezeléseket is folyamatosan, személyre szabott terápiás terv szerint kell végezni. Az öregedés folyamata így lelassíthatóvá, megállíthatóvá válik.

Szeretne többet megtudni a fiatalságmegőrző Beauty Booster, FTC vékonyszálas kontúrterápia, Redensity és Baby Botox kezelésekről? A minimál invazív szépészeti beavatkozások specialistái, Dr. Jánosy Eszter és Dr. Jánosy Péter szeretettel várják a jelentkezését!

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®, GENTLEMAX PRO® KEZELÉSEK


Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram