Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

Ránctalanítás – Hialuronsavas volumenpótlás vagy botox kezelés?

A bőr öregedése elkerülhetetlen. Tudatos és rendszeres ápolással a folyamat lelassítható, a kialakuló ráncok elhalványíthatók, de az idő múlása előbb-utóbb mindenkin nyomot hagy. Különösen igaz ez az arcbőrre, ami a környezeti hatásoknak – a napsugaraknak, a szélnek, a szélsőséges hőmérsékletnek, a dohányzásnak és az alváshiánynak – fokozottan ki van téve. A folyamat tehát elkerülhetetlen, de szerencsére nem kell ölbe tett kézzel végig nézni, ahogy a fiatalos, feszes bőr elveszti a rugalmasságát.

Ha valaki a minimál invazív eljárások nyújtotta ránctalanítás mellett dönt, általában két kezelési típus szokott felmerülni. Alkalmazhatóságukkal és hatékonyságukkal kapcsolatban azonban az eljárások iránt érdeklődők körében sok a félreértés. Ezeket szeretnénk tisztázni.

Hialuronsavas volumenpótlás vagy botox kezelés?

A hialuronsavas volumenpótlással és a botox kezeléssel kapcsolatban rengeteg tévhittel lehet találkozni, pedig a ráncok eltüntetése érdekében két leggyakrabban alkalmazott kezeléstípusról beszélünk. Ha úgy határoz, hogy rövid idő alatt, hosszú távon szeretne megszabadulni az idő múlásának arcon kirajzolódó jeleitől, nem árt tisztázni a félreértéseket. Vegyük sorra a legfőbb különbségeket a hialuronsavas volumenpótlás és a botox kezelés között!

Hialuronsavas volumenpótlás

A hialuronsavas volumenpótlás elsősorban a statikus – vagyis az izommozgás nélkül is látható – ráncok kisimítására alkalmazható. A csodaszerként is emlegetett hatóanyagot rengeteg kozmetikai termék tartalmazza, a felületi alkalmazás miatt azonban ezek a készítmények nem tudják pótolni a mélyebb bőrrétegekből hiányzó hialuronsavat, a hiányzó volumen pótlására pedig végképp nem alkalmasak, mert kizárólag a bőr legfelső rétegén hatnak. Ezzel szemben az injekcióval bőr alá juttatott hatóanyaggal hosszú távú bőrfeszesítő hatás érhető el.

JP-Med – Orvos Esztétikai Stúdió – Ránctalanítás – Hialuronsavas volumenpótlás vagy botox kezelés?

A hialuronsavas volumenpótlás eredménye már közvetlenül a beavatkozás után érzékelhető, és 1-2 napos gyógyulási időszakot követően – az alkalmazási területtől és a hialuronsav típusától függően – akár 0,5-1,5 éven keresztül is megmarad. A hatóanyag felszívódásáig javasolt megismételni a kezelést.

Botox kezelés

A botox kezelés elsősorban a dinamikus – vagyis az izommozgás hatására megjelenő – ráncok kezelésére szolgál. A hialuronsavas volumenpótláshoz hasonlóan a hatóanyag ebben az esetben is egy nagyon vékony injekciós tű segítségével jut el a kezelendő helyre – azaz a megfelelő izomrétegbe –, célja azonban nem a hiányzó volumen pótlása, hanem a nem kívánt ráncokért felelős izmok tónusának csökkentése a természetes mimika megóvása mellett. Elsősorban a szemkörnyék (szarkalábak), a homlok (vízszintes gondterhelt ráncok) és a szemöldök közötti terület (mérges ráncok) kezelésére alkalmazható, de egyéb testrészeknél is hatékony segítséget nyújthat.

JP-Med – Orvos Esztétikai Stúdió – Ránctalanítás – Hialuronsavas volumenpótlás vagy botox kezelés?

A botox kezelés eredményére néhány napot várni kell, hatása pedig körülbelül 3-6 hónapig tart. A hatás csökkenésekor ajánlott megismételni a kezelést.

Melyik lehet az ideális választás?

Hogy a hialuronsavas volumenpótlást vagy a botox kezelést érdemes-e választani, azt elsősorban a ráncok helye és típusa határozza meg – ennek megítélése a kezelőorvos feladata.

A JP-Med orvosesztétikai stúdióban több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek gondoskodnak róla, hogy a hialuronsavas volumenpótlás és a botox kezelés minimális diszkomfortérzés mellett látványos, mégis teljes mértékben természetes hatást nyújtson. Ha el akarja fedni az idő múlásának látható jeleit, vagy mindent el szeretne követni annak érdekében, hogy a bőröregedés folyamatát lelassítsa, forduljon bizalommal Dr. Jánosy Eszterhez és Dr. Jánosy Péterhez, akik maximális figyelemmel hallgatják meg, hogy Önnek mire van leginkább szüksége, és megtalálják az elvárásokkal összhangba hozható terápiát.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®, GENTLEMAX PRO® KEZELÉSEK


Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram