Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

Téli bőrápolás 5 lépésben

Télen a kinti és benti hőmérséklet közötti különbség akár 20–30 fok is lehet. Ehhez a drasztikus hőmérsékletkülönbséghez adódik hozzá az alacsony páratartalom és a csípős szél, amelyek együttesen a bőr kiszáradásához, berepedezéséhez, kipirosodásához és érzékenyebbé válásához vezethetnek. A felhám ellenálló képessége ilyenkor jelentős mértékben lecsökken, ez pedig hosszú távon a bőr károsodásához, idő előtti öregedéséhez vezethet.

Összegyűjtöttük, mi mindenre érdemes odafigyelni a téli hónapokban, hogy az imént említett kellemetlenségek és a bőr idő előtti öregedése megelőzhető legyen.

Téli bőrápolás – 5+1 megszívlelendő tanács

1. A téli hónapokban más testápoló készítményekre van szükség

A magas víztartalmú helyett télen a zsírosabb (például hialuronsav és ceramid tartalmú) krémeket ajánlott előnyben részesíteni, amik nemcsak a bőr védelmét biztosítják, hanem az elvesztett nedvességtartalmat is visszapótolják. A paraffin és vazelin tartalmú készítményeket érdemes elkerülni – ezek a krémek is védelmet nyújtanak a nem kívánt külső hatásokkal szemben, de szárítják a bőrt, és gátolják a szabad légzését.

2. Arclemosó és tonik rendszeres használata

A bőrfelszínen kialakuló felesleges olajok és az esti arcápolás maradványainak eltávolításával támogatható a bőr légzése, elősegíthető a hidratáció és további hasznos tápanyagokkal láthatók el a vízhiányossá vált bőrfelületeket. Az arclemosó és a tonik együttes használatával sokat lehet tenni annak érdekében, hogy a bőr természetes védőrétege helyreálljon és megerősödjön.

Téli bőrápolás 5 lépésben - JP-Med

3. Nem szabad megfeledkezni a hámlasztásról

Gyengéd hámlasztásra télen is szükség van, hiszen a felhalmozódott, elhalt hámsejtek miatt egyenetlenné válhat a bőr, ez pedig megakadályozhatja, hogy a tápláló olajok eljussanak a még élő rétegekbe. A dörzsölés helyett egy gyengéd bőrradírt ajánlott választani, és rendszeresen – hetente legalább 2–3 alkalommal – meg kell szabadulni az elhalt hámsejtektől. Ezzel nemcsak esztétikailag javítható a megjelenés, hanem a bőrápoló készítmények hatékonysága is fokozható.

4. Megfelelő páratartalom és hőmérséklet beállítása

Fűtési szezonban, zárt helyiségben a 40–60%-os (ideális) páratartalom kizárólag tudatos odafigyeléssel biztosítható. A növények sokat segíthetnek a bőr számára megfelelő érték elérésében, valamint érdemes megfontolni a hagyományos vagy elektromos párologtató és párásító készülékek alkalmazását is. Nappaliban a 20-21, hálószobában a 18-19 °C fokot érdemes megcélozni.

5. Forró fürdő helyett langyos zuhany

Minél melegebb a víz, annál erőteljesebben szárítja a bőrt. A forró fürdőzés helyett érdemes a langyos zuhany mellett dönteni, és magas olajtartalmú (például mandulás, jojobás vagy shea vajas) hidratáló tusfürdőt választani – így már a tisztálkodás során is biztosíthatók a bőr számára szükséges tápanyagok. Annak érdekében, hogy a felhám természetes védőrétege ne károsodjon, nem szabad dörzsölni a nedves bőrt. Elég csak finoman felitatni a vizet a nedves testrészekről.

+1 Bőrbetegség esetén fokozott körültekintésre van szükség

A szeles, hideg idő és a túlfűtött helyiségek száraz levegője bőrproblémáktól függetlenül megviselhetik a bőrt, ekcéma, rosacea vagy pikkelysömör esetén pedig a betegségre jellemző tünetek felerősödéséhez vezethetnek. Az érzékeny bőrfelületek bebugyolálásával, természetes anyagból készült ruhák viselésével és a panaszokat enyhítő készítmények alkalmazásával minimalizálni lehet a kellemetlenségeket.

A hosszú távon fiatalos bőr megőrzése érdekében

Időben kell cselekedni! Ez az a kulcs gondolat, amit mindenkinek szem előtt kell tartania, ha fiatalos vonásait hosszú időn keresztül meg akarja őrizni. Ellenkező esetben, ha az öregedés folyamata már előrehaladott, és azt kell kezelni, csak nagyobb erőfeszítések árán, kevésbé eredményesen lehet megtenni — ezek az esetek jellemzően inkább a plasztikai sebészet területéhez tartoznak.

Sajnos az emberek többsége csak a kiszáradt, károsodott bőr ápolásáról gondoskodik, pedig a bőrápoló készítmények napi alkalmazásával és az idejében elkezdett megelőző kezelések segítéségével akár 10–20 évvel is elodázható a bőröregedés.

Téli bőrápolás - JP-Med

Mivel a bőröregítő faktorok egyre hangsúlyosabban jelen vannak az életünkben, érdemes mielőbb figyelmet fordítani az öregedési folyamatok megelőzésére. Akár már 25 éves korban, fiatal bőrrel és ránctalan arccal is javasolt bejelentkezni egy orvos esztétikai konzultációra, aminek keretében egy személyre szabott terápiás terv kidolgozásával az öregedés folyamata lelassíthatóvá vagy megállíthatóvá válik.

Szeretne többet megtudni a bőröregedést megelőző kezelésekről? Forduljon bizalommal a JP-Med Orvosesztétikai Stúdió szakembereihez: Dr. Jánosy Eszter és Dr. Jánosy Péter szeretettel várják a jelentkezését.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
ORVOSI KEZELÉSEK

Cím: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a
Bejelentkezés: +36 20 955 1032
Email cím: [email protected]


HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®
KEZELÉSEK

Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram