Töltőanyagaink árából most 10 000 forint kedvezményt biztosítunk! I Tovább a részletekhez!
hello world!

Hasznos tudnivalók az esztétikai specialista felkeresése után

Mikre figyeljek a beavatkozás után? Vannak olyan tevékenységek, amiket nem végezhetek? Használhatok sminket? Egy esztétikai specialista felkeresése után rengeteg kérdés felmerülhet a páciensben. Az alábbi összefoglalót azzal a céllal állítottuk össze, hogy mindenki nyugodtan térhessen haza a rendelőből.

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mi mindenről fontos tudni egy esztétikai specialista felkeresése előtt. Mivel nemcsak a beavatkozást megelőző, hanem az azt követő időszak is hatással lehet a kezelés végeredményére, ezért fontosnak tartottuk pontokba szedni a minimál invazív eljárások utáni általános tudnivalókat.

A szükséges tennivalók kezelésenként eltérők lehetnek (erről a kezelőorvos minden esetben részletes tájékoztatást nyújt). Az alábbiakban olyan általános tanácsokat gyűjtöttünk össze, melyeket minden esetben ajánlott megfogadni.

1. Gondoskodjon megfelelő fényvédelemről!

Néhány napig a napozás és a szolárium használata kerülendő. Bizonyos kezelések után a fényvédelemre fokozott figyelmet kell fordítani (ilyenkor 50 SPF számú krém használata ajánlott). Fontos felhívni a figyelmet, hogy a fényvédelem – beavatkozástól, kortól és bőrtípustól függetlenül – nemcsak nyáron, hanem az aktuális évszakhoz és napszakhoz igazodva egész évben elengedhetetlen!

Esztétikai specialista - JP-Med

2. Kerülje el az izzadással járó tevékenységeket!

A minimál invazív eljárásokat követő napokban minden sporttevékenységet és megerőltető vagy izzadással járó tevékenységet (például a szaunázást), valamint a koszos, poros helyiségeket kerülni kell. A beavatkozás helyén kialakuló gyulladások esélye ezzel minimálisra csökkenthető.

3. A gyógyulási idő alatt ne használjon sminket és kozmetikumokat!

A kozmetikai termékek, valamint a smink alkalmazása szintén kerülendő a kezeléseket követő napon. Érdemes úgy szervezni a programokat, hogy ez ne okozzon kellemetlenséget.

4. Kerülje a kezelt terület megérintését, nyomkodását!

Beavatkozások után sokan hajlamosak a kezelt terület megérintésére, nyomkodására. Ez nemcsak a fertőzésveszély kockázatának növelése, hanem a bőr alá juttatott töltőanyag eloszlásának megbolygatása miatt is kerülendő. Botox kezelés, hialuronsavas töltés és FTC szálbehúzás után néhány napig érdemes hanyatt fekve aludni, és kerülni minden egyéb kozmetikai kezelést vagy masszírozást.

Esztétikai specialista - JP-Med

5. Hideg pakolással gyorsítsa a regenerálódási folyamatot!

Duzzanatok vagy fájdalom jelentkezése esetén jeges borogatással csökkenthetők a kellemetlenségek, és felgyorsítható a regenerációs folyamat. Bizonyos minimál invazív beavatkozások (például ajakfeltöltés) után 12 órán át hűtőtasak alkalmazása javasolt.

+1 Bátran tegye fel kérdését online vagy személyesen!

Nem kapott választ a kérdéseire? Mielőtt részt venne egy állapotfelmérésen vagy kezelésen, szeretne további tájékoztatást kapni? Forduljon bizalommal a JP-Med Orvosesztétikai Stúdió szakembereihez: Dr. Jánosy Eszter és Dr. Jánosy Péter szeretettel várják a jelentkezését.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Tapasztalja meg saját bőrén a minimál invazív eljárások hatékonyságát!
ORVOSI KEZELÉSEK

Cím: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a
Bejelentkezés: +36 20 955 1032
Email cím: [email protected]


HYDRAFACIAL®, VENUS LEGACY®,
COOLTECH DEFINE®
KEZELÉSEK

Cím: 1033, Budapest, Szentendrei út 95.
Bejelentkezés: +36 30 215 5687
Email cím: [email protected]


ORVOS ESZTÉTIKA – KEZELÉSEK A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSÁVAL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram